Martin Ašenbrenner: Přetvarování mohutné smrkové jamadori - výběr misky

Diskuse nad výběrem vhodné nádoby pro neobvykle velký strom...
25.03.2015  přečteno: 821x,  kat.:bonsaje

Poutavé čtení o vzniku, vývoji a prvních krocích na cestě vyobrazeného smrku k zajímavé bonsaji si můžete přečíst v jarním čísla magazínu Bonsaje a japonské zahrady (č. 41), které právě vychází.

K výběru správné misky Martin Ašenbrenner říká: "Já sám jsem přemýšlel o několika typech, ať již konzervativního, či kreativního vzhledu. Z hlediska tvaru bonsaje se přímo nabízí skořepina se zvednutou stěnou, která by evokovala místo na skále, kde by se tento strom mohl nacházet. Naopak hranatá keramická miska může být trochu strohá, ale pro mé oko příjemnější. A navíc by se v ní bez problému mohl rozvíjet kořenový systém podobného půdorysu. Použít by se dala i jednoduchá keramická placka nebo plochý kámen, ale v budoucnu - kdo ví. Stejně jako stromy, mění se často i pohledy na ně, a s tím souvisí samozřejmě také podoba nádoby."

Cílem naší diskuse, která by se měla nad tímto pozoruhodným stromem rozvinout, je pomoci majiteli smrku nalézt co možná nejvhodnější nádobu...

Diskuse k článku:
Počet příspěvků v diskusi: 6     poslední: 08.04.15 10:41
    

  Nic bych neměnil  Adam26.03.15 08:26
 > Re: Nic bych neměnil  Homola26.03.15 17:40
  strohá miska  hynekhynek28.03.15 06:00
 > Re: strohá miska  Petr Malšík29.03.15 14:15
  Jsem zvědav na výsledek. Teď b...  Vašek05.04.15 14:12
  Já to vidím na skořápku, dopra...  pop25608.04.15 10:41

  

Kontakty: redakce: Jan Stropnický, Tento server provozuje firma Jan Stropnický - Bonsai Academia. Aktualizace stránky je prováděna vždy, když se na české bonsajové scéně něco zajímavého děje. RSS. Doporučené rozlišení pro prohlížení této stránky je 1024 x 768 a více.  ISSN 1213-6840.
© 2001-2019 J.Stropnický, K.Stach, J.Junek             design: Jan Junek       Zásady ochrany osobních údajů