Dobrý den... Chcel by som sa spýtať na pár základných informácií ohľadom bonsai... idem priamo k veci... uvažoval som nad tým že začnem s bonsai ale nikto v okolí sa tomu nevenuje tak potrebujem radu aspon takto cez internet.... Kúpil som si fikus ginseng za pár eur... chcem sa to naučiť na nejakom lacnom stromčeku... a mám pár otázok... v prvom rade by som sa chcel spýtať ako je to so substrátom.. viem že existuje akadama... je vhodná pre fikus? a ak áno stačí len tá akadama alebo ju mám ešte s niečím zmiešať napríklad so štrkom? dalej je to hnojivo... aké je vhodnejšie tekuté či granulované? poprípade aké konkrétne.... značka a tak... ostatné veci som si prečítal na internete... polievanie a umiestnenie dosť chápem ale nechápem naozaj ako je to s tým hnojením a so substrátom... stačí ak dám do misky iba tú akadamu?
alebo tam musím ešte niečo pridať k tej akadame? Alebo je vhodnejší pre ginseng nejaký iný substrát?
Ak ano napíšte mi prosím aký substrát je vhodný...prosím ozvite sa mi lebo chcem to s tým substrátom vyriešiť čo najskôr lebo si myslím že substrát v ktorom to je odkedy som fikus kúpil nie je práve vhodný