ku obrázku-mne dve nohy chýbajú(vyslovil si pozoruhodný,pre mňa nepochopiteľný,alebo ak chceš čudný názor o veľkosti nôh,ich počte a prehýbaní podložky-ak je drevo suché(a následne ošetrené proti príjmaniu vlhkosti)a kameň sa sám neprehýba ako je jeho kamenným zvykom,jeho základňa je
presne osadená celou plochou,
nemôže sa prehýbať pri žiadnom počte ani veľkosti nôh,zvyčajne 2 a viac, vyrobených spodkom v jednej rovine a na rovine postavenej v bežnom prostredí,kde rozťažnosť dreva a kameňa pri tesnom osadení a ich vzájomné pôsobenie na základe rozťažnosti materiálov možno vylúčiť,čo je bežne známi suiseki zákon č6 peterbroda a platí v celej strednej Európe,pretože tlak kameňa je rovnaký na každé miesto dreva a nemá ho čo a kde prehnúť,len tlak na nožičky je rozdielny pri ich rozdielnom počte a tie sa vyrábajú tak,aby sa neprehýbali,...čo sa týka statiky a dynamiky v súvislosti s veľkosťou a počtom nôh,rozlišoval by som či sa jedná o kameň,čo má vyžarovať pokoj,istotu,stálosť...čo u mňa predstavuje hora ,alebo povedzme nejaká postava v pohybe,kde sa tento nohami aj drevom dá umocniť,teda tá dynamika ak to správne chápem a nehovorím o inom,lebo počet nôh na začiatku,potom medveď a malý počet nôh na mojom opačnom nestonožkovom príklade,čo si akosi po oprave zabudol okomentovať

)